Bouwdepot opnemen, wat komt er bij kijken?

Total
0
Shares

Wanneer je een woning gaat verbouwen, of het nu een nieuwbouw woning is of toch een oude-woning, dat maakt in dit geval weinig uit. Aangezien je toch wel te maken krijgt met een bouwdepot indien je het niet van je spaargeld kunt of wilt financieren. Je kunt het in feite een beetje zien als een aparte soort rekening, die je naast je je hypotheek afsluit. Met als doel: om je woning te verbouwen. Maar hoe werkt het precies? En is het voordelig? En waarom zou je een bouwdepot opnemen?

In dit artikel gaan wij je helemaal bijpraten, over het afsluiten van een bouwdepot.

Hieronder lees je er meer over:

Een bouwdepot opnemen? Wat is het precies?

Voordat we je gaan vertellen over een bouwdepot opnemen, is het eerst de hoogste tijd om je meer te vertellen, over het wat precies inhoudt. En hoe het allemaal werkt. Zoals hierboven al kort uitgelegd, is het een aparte rekening naast je bestaande hypotheek. Dit kan natuurlijk voor één woning, je tweede woning en zelfs voor je derde woning. Afhankelijk van de regels van de geldverstrekker en de hoogte van de daadwerkelijke verbouwing. Daarom is een taxatie huis erg belangrijk, omdat dit de woningwaarde kan bepalen, dus ook de eventuele verbouwingskosten.

Kun je gezamenlijk bepalen welk bedrag van de hypotheek in het bouwdepot terecht komt. Ben je hierin overeengekomen met elkaar? Dan stort de geldverstrekker, zoals een bank uiteindelijk het geld in je bouwpotje, waar jij uiteindelijk een eventuele verbouwing, of verbouwen van kunt gaan bekostigen. Oftewel, hiermee kun je alles gemakkelijk betalen. Ga je je woning bijvoorbeeld: verduurzamen, verruimen, renoveren, of begin je vanaf een nulpunt in een nieuwbouwwoning.

Alleen hoe werkt een bouwdepot opnemen precies? Op het moment, dat je bijvoorbeeld: een factuur hebt van aannemer voor de gemaakte werkzaamheden en kosten. Kun je deze factuur vrij gemakkelijk en snel opsturen naar je hypotheekverstrekker. Zij zorgen vervolgens, dat de factuur d.m.v. jouw bouwpotje wordt bekostigd, zonder dat je er eigenlijk naar om hoeft te kijken.

Een bouwdepot opnemen? Iets voor jou?

Een bouwdepot opnemen, of het voor jou rendabel, is natuurlijk afhankelijk van je eigen situatie. Adviseurs kijken, dan ook altijd met je mee, of het volledig past. Houd hierbij wel in acht, dat je te maken hebt met rente, over het bedrag wat er in je bouwdepot zit. Daarnaast heb je ook altijd de mogelijkheid om een extra-bouwdepot af te sluiten. En voorderest, dien je ook altijd alle bonnetjes te bewaren, zodat alles betaald kan worden vanuit je bouwdepot. Dit is op zichzelf best veel regelwerk, waardoor veel mensen eigenlijk al afhaken. Daarnaast moeten veel mensen alsnog vaak eigengeld inleggen, omdat je een deel van de koopsom moet betalen.

Total
0
Shares

Waarom een maatwerk keuken laten plaatsen?

Hoe fijn is het om thuis te komen in je nieuwe keuken doe helemaal naar jouw eigen wens…

You May Also Like