Dit is wat jij moet weten over dakreparatie

Total
0
Shares

Een dakreparatie is niet alleen een manier om het dak te maken, maar ook een effectief onderdeel van dakonderhoud. Een klein scheurtje kan namelijk zorgen voor veel problemen. Lees hier alles over kapotte daken en dakreparaties. 

Help, het lekt! 

Vocht in huis is voor niemand leuk. Daarom is het belangrijk dat je een lek in het dak zo snel mogelijk oplost. Maar hoe weet je wanneer je ook daadwerkelijk te maken hebt met een daklekkage? Er zijn een aantal punten waaraan je dit kunt herkennen. 

  • Vochtplekken. Kijk goed naar de binnenkant van je dak. Zitten er vochtplekken aan het plafond? Dan is er een grote kans dat er op het dak ergens een lekkage is ontstaan. 
  • Klam en vochtig. Weet je het nog niet zeker, vraag jezelf dan hoe de lucht in huis aanvoelt. Wanneer er een klamme en vochtige lucht in huis hangt, is dit namelijk nog een indicator van een vochtprobleem. 
  • Dakgoten. Lekkende dakgoten is vaak de eerste stap richting een daklekkage. Wanneer de dakgoten kapot zijn kan dit namelijk schade aan het dak veroorzaken. 
  • Loodwerk. Het gaat hier om bijvoorbeeld de loodslab die rond een schoorsteen zit. Wanneer deze kapot is kan dit betekenen dat je last hebt, of gaat krijgen, van lekkage. 

Hiernaast zijn dingen zoals een kapotte dakpan, of een scheurtje in de dakbedekking ook een teken van lekkage. Maar deze punten moet je natuurlijk altijd in de gaten houden. Ook dingen zoals overtollig mos of andere begroeiing en de waterafloop van het dak zijn aandachtspuntjes. Wanneer het water niet goed weg kan lopen is de kans op schade namelijk veel groter. 


Denk je dat je last hebt van lekkages, of andere schade aan het dak? Wacht dan niet te lang en schakel een dakdekker in. Wacht je wel te lang? Dan is de kans groter dat de dakconstructie wordt aangetast en dit kan leiden tot houtrot. 

Besparen doe je zo

Voordat je ook daadwerkelijk een dakdekker inschakelt zijn er een aantal manieren waarop jij kan besparen op de kosten. Omdat een dakreparatie vaak een klus is met spoed kan dit een punt zijn waar je niet zo mee bezig bent. Toch zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen, zelfs als je haast hebt. 

  1. Waardoor is de schade ontstaan en krijg ik iets terug van de verzekering? 
  2. Welk bedrijf is dicht bij mijn huis, zodat ik minder reiskosten hoef te betalen? 
  3. Kan ik al een aantal voorbereidende klussen verrichten, zoals het schoonmaken van het dak of het vinden van het probleem? 
  4. Hoeveel kost het bedrijf en betaal ik niet te veel vergeleken met een ander bedrijf? 

 Wanneer je deze vragen hebt beantwoord kan de dakdekker aan de slag gaan. Hoe lang ze hier over doen hang volledig af van de klus, maar vaak duurt het niet langer dan een dag. Zo zit jij voor je het weet weer warm en droog.

Total
0
Shares

Alles over dakpannen vervangen

Heb jij een pannendak en ben je benieuwd naar wanneer je de dakpannen moet vervangen? Het antwoord op…