Wat is er mogelijk bij een totaalrenovatie?

Total
0
Shares

Thuis is het is tijd voor wat nieuws. Of beter gezegd alles is toe aan verandering. Wanneer dit het geval is kun je er voor kiezen je volledige woning te renoveren. Maar wat is er allemaal mogelijk bij een totaalrenovatie? 

Een totaalrenovatie: Waarom eigenlijk? 

Het woord totaalrenovatie legt precies uit wat het is. Je kiest er bij een totaalrenovatie namelijk voor om je volledige woning aan te pakken. Je kunt dit laten doen door een bouwadviseur of renovatiespecialist, maar je kunt ook zelf mee aan de slag. Maar waarom zou je kiezen voor een totaalrenovatie en niet voor nieuwbouw als je zo graag wil vernieuwen? 

De grootste reden heeft natuurlijk te maken met de kosten. Een renovatie kost minder geld dan een nieuw huis laten bouwen. Hiernaast kan het ook helpen dat je de ruimte van de woning al kent. Ruimtelijk inzicht is erg belangrijk wanneer je aan de slag gaat met een renovatie.
Ook speelt tijd een rol. Een renovatie hoeft in veel gevallen niet ontzettend lang te duren in vergelijking met een verbouwing. Zo kun je snel genieten van je ‘nieuwe’ plekje. 

Meest voorkomende renovaties

In een woning zijn een aantal ruimtes waar het vaakst mee gespeeld wordt. Oftewel ruimtes die het vaakst veranderd worden. 

Keukenrenovatie 

Één van deze ruimtes is de keuken. Een keukenrenovatie kan op verschillende manieren gedaan worden. Vaak wordt de volledige keuken vervangen door een nieuwe, maar je kunt ook alleen de vloer en keukenkastjes vervangen voor een frisse en nieuwe look. Wanneer je net een nieuwe woning hebt, is dit de ideale manier om het naar jou wens te maken. 

Badkamerrenovatie 

De badkamer is een plek waar je tot rust wil komen. Daarom zijn er ook veel mensen die graag hun badkamer aan willen pakken. Vaak wordt er dan eerst een ontwerp gemaakt en daarna kunnen ze aan de slag. In sommige gevallen kun je er zelfs voorkiezen de badkamer uit te breiden en groter te maken. 

Voordelen van een totaalrenovatie 

  • Voordeliger wonen. Je kunt je huis namelijk zeer duurzaam maken door isolatie aan te brengen of een ander verwarmingssysteem aan te schaffen. Dit scheelt je geld op de lange duur. 
  • Waarde van het huis. Door te renoveren gaat de waarde van je huis omhoog. Natuurlijk is dit in de praktijk alleen een voordeel wanneer je het huis ook daadwerkelijk gaat verkopen, maar het is altijd leuk om over na te denken. 
  • Beter energielabel. Dit houdt in dat de waarde van je huis officieel verbeterd is. Een energielabel is namelijk een label dat volgens de meeste Europese richtlijnen moet worden meegeleverd bij gebouwen en elektrische apparaten of machines. Dit is een soort maatstaf om te kijken hoe zuinig en milieuvriendelijk het is. 
  • Subsidies. Wanneer de energielabel omhoog gaat door een renovatie kan dit betekenen dat je recht hebt op subsidies. Win en win dus!
Total
0
Shares

Ontdek de perfecte hangmat met standaard voor jouw ultieme relaxmoment

Ben je op zoek naar de ideale manier om te ontspannen in je tuin, op je balkon of…

You May Also Like