Zo kies jij het juiste slot

Total
0
Shares

Ga jij binnenkort verhuizen? Of is het nodig tijd dat je nieuwe sloten plaatst? Er zijn veel verschillende soorten sloten en je wilt natuurlijk wel de juiste kiezen. Veiligheid staat voorop en jouw woning moet dan ook goed beveiligd zijn tegen inbrekers. Een veilig gevoel is immers essentieel, wil je fijn wonen. Wij vertellen je in dit blog waar je rekening mee moet houden als je nieuwe sloten gaat plaatsen. Het plaatsen van nieuwe sloten kun je zelf doen, maar je kunt ook een professional inhuren. 

De beveiliging van het slot

Voordat je een keuze gaat maken, moet je rekening houden met een aantal aspecten. Een van die aspecten is de beveiliging van het slot. Het beveiligingsniveau is afhankelijk van het gebruik. Een toepassing buitenshuis vergt vaak een zwaar slot. Er zijn verschillende systemen:

  • Sloten met dezelfde sleutels
    Alle sloten gaat met dezelfde sleutel open.
  • Sloten met verschillende sleutels
    Elk slot heeft een unieke sleutel. Bijvoorbeeld de voor- en achterdeur hebben niet hetzelfde slot. 
  • Master-systeem
    Er is een hoofdsleutel welke alle sloten opent, zelfs als deze verschillende sleutels hebben.

Slot vervangen: zelf doen of laten doen? 

Ben jij een handige harry? Of juist helemaal niet? Als je een beetje handig bent dan kun je ervoor kiezen om gemakkelijke sloten zelf te vervangen. Denk dan aan reguliere insteek- en oplegsloten, maar ook bijzetsloten. Wil je graag een iets meer gecompliceerd slot vervangen? Dan raden we je aan om een professionele slotenmaker in te huren. Ga bijvoorbeeld voor de slotenmaker in Brussel. Ook als je problemen hebt met je slot staan zij dag en nacht voor je klaar.

Total
0
Shares

Het dak van uw woning heeft periodiek onderhoud nodig

Een dak heeft regelmatig onderhoud nodig. Als u dit niet tijdig laat doen, kunnen er problemen optreden. Er…

You May Also Like