Keuken gasvrij maken, hier moet je aan denken

Total
0
Shares

Tegenwoordig krijgen steeds meer woningen een gasvrij leven. Nederland heeft als doel om alle woningen gasvrij te hebben en over te stappen op elektriciteit. Dit is duurzamer om te winnen en tegenwoordig makkelijker te verkrijgen. Waar moet je rekening mee houden met het plaatsen van een gasvrije keuken? Dat en nog meer tips betreft een gasvrije woning, lees je hieronder.

Wat is een gasvrije woning?

Een woning of keuken gasvrij maken houdt in dat er geen gebruik meer gemaakt zal worden van aardgas. De functies van aardgas in een woning zijn vrijwel onmisbaar. Aardgas helpt bij het verwarmen van het huis en het zorgt ervoor dat je kunt koken. Toch kunnen deze 2 dingen ook ander gedaan worden. Aardgas is niet of minder duurzaam, dan elektriciteit. Er zijn verschillende manieren en stappen die je kunt nemen om je woning gasvrij te maken.

Een zonneboiler is een soort zonnecollector die op het dak staat. De zonne-energie wordt hier omgezet in warm water. Handig een keuken die gasvrij is voor bij het koken, maar ook handig voor de vloerverwarming. Een zonneboiler kan hierop aangesloten worden.

De warmtepomp haalt de duurzame energie die er te winnen valt uit de grond, de lucht of de bodem. Met deze manier kan je huis heerlijk verwarmd worden en gebruik je geen gas. Ook kan dit met zonnepanelen. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in groene stroom. In een gasvrije woning verbruik je meer elektriciteit, daarom is het een slim idee om je woning te verduurzamen.

Een gasvrije keuken

Wanneer je de gehele woning gasvrij gaat maken, hoort daarbij ook een keuken die gasvrij is. Al deze veranderingen, van aardgas over stappen op elektriciteit, wordt het makkelijkst toegepast in de keuken. Er is al een langere tijd om een oplossing om het koken met aardgas weg te halen. Deze oplossing is namelijk het elektrisch koken met een inductieplaat. Dit is de zuinigste manier van elektrisch koken. Dit is al een groot voordeel op zich, maar toch komen er nog wat voordeeltjes bij zoals, de kookplat is makkelijk te onderhouden, het is veiliger en er komen geen schadelijke verbrandingsgassen in huis.

Naast het koken op een inductieplaat is er ook een vervanging voor de kraan. Er is nu een 3 in 1 kokend waterkraan. Deze kraan wordt aangesloten op een stopcontact die hiervoor gemaakt is. Het gaat dus via elektriciteit en niet via aardgas.

Een gasvrij leven

Niet alleen een keuken die gasvrij is, maar ook een gasvrije woning. Dat is het doel van Nederland. Het moet een duurzamer land worden en dit gaat hierbij helpen. Geen gebruik meer maken van de schadelijke stoffen die fossiel zijn. Denk er dus over na om je huis een nieuw leven in te blazen en het jezelf makkelijker, maar ook goedkoper te maken. Op naar een gasvrij leven!

Total
0
Shares

Schutting plaatsen, wat komt erbij kijken?

Een schutting plaatsen in de tuin heeft veel voordelen. Je krijgt meer privacy van de buren en houdt…

You May Also Like