Waar moet werkkleding aan voldoen?

Total
0
Shares

In je zoektocht naar werkkleding kun je voor veel obstakels komen te staan, want waar moet goede kleding aan voldoen? En zijn er zaken waar je rekening mee dient te houden? Door deze vragen kun je door de bomen soms het bos niet meer zien. En dat maakt voor veel bedrijven het vinden van passende kleding een lastig karwei. Toch hoeft het helemaal niet zó heel erg ingewikkeld te zijn zolang jij je als onderneming, maar houd aan de voorschriften, die voor jouw branche zijn gesteld.

Uiteraard gaan wij je in ons artikel ook zoveel mogelijk proberen te informeren.

Hieronder lees je er meer over:

Het verschil tussen werkkleding en bedrijfskleding

Veel gezondheidsmanager stuiten op een probleem, dat veel bedrijven het verschil niet weten tussen werkkleding en bedrijfskleding. En dat kan een behoorlijk groot veiligheidsrisico worden als daar niet tijdig in wordt ingegrepen. Onder werkkleding wordt veelal kleding gezien, die een beschermende functie gedurende de geleverde arbeid van een werknemer. Bij bedrijfskleding voor heren en dames is er geen direct veiligheidsrisico en hoeft daar niet op te worden geanticipeerd. Op het moment, dat je dit verschil niet goed duidelijk hebt. Kan hier in zekere zin best veel onduidelijkheid in veroorzaken en dat is het laatste wat je wilt natuurlijk. Maar welke werkzaamheden kunnen met heuse: werkkleding worden verricht? Hierbij moet je denken aan: laswerkzaamheden, of andere eventuele risicovolle bezigheden, waar een direct gezondheidsrisico in kan ontstaan.

Deze kleding is bijvoorbeeld ook ten alle tijden ontwikkeld volgens vele veiligheidscodes, zodat het altijd geschikt is voor de te beoefenen werkzaamheden. Bedrijfskleding draag je op de zaak, of wanneer je op klantenbezoek bij klanten, zonder dat je direct iets risicovols hoef te ondernemen.

Daarnaast schuilt achter bedrijfskleding vaak ook nog een groot stukje marketing. Want vaak vind je op de rug van de kleding zaken, zoals: een bedrijfslogo, tekst en eventueel contactgegevens, zodat potentiële klanten, bijvoorbeeld: sneller contact met je zullen opnemen.

Is het verschil je inmiddels duidelijk? Dan rest je nog één ding en dat is werkkleding kopen.

Waarom goede werkkleding belangrijk is

Je wilt als onderneming altijd het beste voor je personeel. Wanneer je investeert in goede werkkleding, doe je eigenlijk al automatisch aan een investering in hun fysieke en mentale gezondheid, waardoor je personeel gelukkig blijft en hun werkzaamheden zonder enig probleem kunnen blijven uitoefenen. Alleen al om veiligheid, is het erg belangrijk om hierin tijdig te investeren. Uiteraard, mag het ook comfortabel zijn en moet het goed aansluiten op het desbetreffende personeelslid. Dus zorg ervoor, dat je werkkleding besteld, die écht voor iedereen geschikt is.

Voorderest moet het ook functioneel zijn, want de arbeider moet wel goed te werk kunnen gaan. Zorg bijvoorbeeld: voor veel vakken in een werkbroek, werkbodywarmer en bijvoorbeeld: werk jas. Dan kun je veel zaken meenemen gedurende de werkzaamheden, zonder dat er continu heen en weer gelopen hoeft te worden. Dit kan namelijk ook potentieel gevaar opleveren, dus voorkomen is beter dan genezen in dit geval.

Wij wensen je veel succes met het vinden van de juiste werkkleding!

Total
0
Shares

Elektra in de badkamer vervangen, hier moet je op letten:

Je hebt besloten de elektra in de badkamer te vervangen. Dit kan meerdere redenen hebben, wellicht koop je…

You May Also Like