Zonnepanelen subsidies

Welke zonnepanelen subsidies zijn er?

Total
0
Shares

Bij het aanschaffen van zonnepanelen heb je de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie. Er zijn hierin verschillende mogelijkheden, waarmee je het bedrag van duizenden euro’s kunt compenseren. Je moet echter bij het investeren in de zonnepanelen rekening houden met het feit dat er verschillende subsidiemogelijkheden zijn. Zodra je enigszins weet wat voor regels gelden binnen Nederland, ben je in staat om de juiste keuzes te maken. Verdiep je vooral ook in de regelgeving die geldt binnen de gemeente waarin je woonachtig bent. Er zijn uiteindelijk verschillende subsidies voor zonnepanelen beschikbaar. 

Zonnepanelen kopen

Het is mogelijk om zonnepanelen te kopen bij Zonduurzaam.nl. Er is sprake van een groot en gevarieerd aanbod, waardoor je op basis van persoonlijke voorkeuren en wensen tot een keuze kan komen. Hierbij geldt dat je tevens kunt kiezen voor het aanvragen van een offerte, waarmee je een indicatie krijgt van het bedrag dat je uiteindelijk moet betalen. Je ontvangt vrijblijvend advies, waardoor je niet verplicht bent tot een uiteindelijke aankoop van de zonnepanelen naar keuze. 

Investering

De zonnepanelen dragen bij aan een leefomgeving waarin minder CO2 wordt uitgesproken. Dit is iets wat je kunt bereiken aan de hand van de keuze voor zonnepanelen. Je kunt hiermee echter tevens winst behalen, door de zonnepanelen aan te schaffen als investering. Bij het kopen van de zonnepanelen als investering geldt dat je ten eerste minder geld zal betalen aan de energierekening. Als gevolg van de zonnepanelen betaal je minder geld aan een energiebedrijf, aangezien je voortaan afhankelijk kunt zijn van je eigen energie. Verder stijgt de marktwaarde van jouw woning als gevolg van de aankoop. 

BTW terugvorderen

Op het moment van aankoop geldt dat je BTW betaalt, wat procentueel rond de 21 procent is. Het is mogelijk om dit bedrag op het moment van belastingaangifte terug te krijgen en hiermee een bedrag van rond de duizend euro gestort te krijgen. In Nederland gelden namelijk verschillende belastingregels die voordeel bieden aan duurzame investeringen. Een aankoop van zonnepanelen geldt als een duurzame investering. Bij de aangifte geldt dat je geen fouten moet maken. Lees het formulier vooral door bij de belastingaangifte.

Total
0
Shares

Dit is wat jij moet weten over dakreparatie

Een dakreparatie is niet alleen een manier om het dak te maken, maar ook een effectief onderdeel van…

You May Also Like